EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Общини обсъждат ОВОС за 7 блок на АЕЦ "Козлодуй"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини обсъждат ОВОС за 7 блок на АЕЦ "Козлодуй"

mail11:45 | 22.11.2013прегледи 1005 коментарикоментари 0


Обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на инвестиционно предложение: "Изграждане на нова ядрена мощност от най-ново поколение на площадката на АЕЦ "Козлодуй" са проведени през ноември т.г., съобщи пресцентърът на АЕЦ "Козлодуй". Срещите, организирани от "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности", дъщерно дружество на "АЕЦ Козлодуй", са се състояли в общински центрове в 30-километровата зона около атомната централа – Оряхово, Мизия, Вълчедръм, Хайредин, Козлодуй.
По време на обществените обсъждания Ивайло Нинов - началник-отдел "Инвестиционно проектиране и инженеринг" в "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" е запознал присъстващите с компанията възложител и с проекта. Инвестиционното предложение включва проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нова ядрена мощност от най-ново поколение (III или III+), с леководен реактор с вода под налягане, с инсталирана електрическа мощност от около 1200 MW.
Основното внимание в рамките на обществените обсъждания е било съсредоточено върху съдържанието и резултатите от Доклада за ОВОС и от оценката на съвместимостта на инвестиционното предложение. Те са били подробно разгледани от инж. Цветанка Димитрова и от проф. Румяна Мечева - представители на консорциума "Дикон-Аксиона Инж.", на който през ноември 2012 г. е възложено изготвянето на доклада за ОВОС с приложенията към него.
На срещите и в петте общини са присъствали представители на местната власт, жители на съответните населени места, експерти от екипа, подготвил доклада за ОВОС, от "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" и от "АЕЦ Козлодуй". В общественото обсъждане в Козлодуй със свои въпроси и становища са се включили и представители на множество неправителствени организации. При обсъжданията са били представени всички постъпили до момента писмени становища и въпроси, на които присъстващите експерти са дали изчерпателни отговори, се посочва в прессъобщението.
 


Тагове: блок, ОВОС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905