EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини: Кабиле, Г.Тошево, Тетевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: Кабиле, Г.Тошево, Тетевен

mail11:10 | 13.01.2020прегледи 2199 коментарикоментари 0


Завършва изграждането на газоразпределителна мрежа с дължина осем километра в тунджанското село Кабиле, съобщи кметът на селото Георги Динев. Досега повече от 150 от общо 450 домакинства в населеното място са изявили желание да бъдат снабдени с природен газ и техният брой непрекъснато расте. Газифицирани са всички обществени сгради - детската градина, читалището, центърът за изкуства за деца и кметството, а също производствен цех и две къщи за гости.
Прокарването на тръбите за газ се осъществява по подземен способ, с минимално разкопаване на улиците. Еколози са изчислили, че използването на синьото гориво ще намали фините прахови частици във въздуха и други вредни за здравето вещества с около 53 тона годишно, значително ще се намалят и разходите за отопление, посочи Динев.

------------------

В районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Генерал Тошево се изграждат нови гаражни клетки за пожарните автомобили, а в самата сграда продължават дейностите по енергийно обновяване, съобщават от общината.
Гаражните клетки се изграждат с ресурс от 100 000 лева, осигурени от общинския бюджет и предоставени с решение на общинския съвет на МВР за строително-монтажните работи. В новите гаражни клетки, които трябва да бъдат готови до три месеца, ще има по-добри условия за опазване на автомобилите и за работа на огнеборците, посочват от общината.
В сградата на пожарната се прави и топло- и хидроизолация, за да се намали потреблението на енергия и да се удължи животът на сградната конструкция. Обектът е част от общински проект, в рамките на който се обновяват общо девет сгради с ресурс от 1 226 000 лева по оперативната програма "Региони в растеж".

-----------------

Над 50 улици, училища и обществени сгради са ремонтирани в община Тетевен през миналата година, съобщават от общинската администрация. Ремонтните дейности са били заложени в Инвестиционната програма и са извършени със средства от общинския бюджет, от правителството и от Европейския съюз.
Във всяко едно населено място е имало обекти, по които се е работило през изминалата година. Основен ремонт на улици, финансирани с европейски средства, се е извършил в няколко населени места, както и в града, като освен асфалтова настилка, били подменени старите бордюри и тротоари. Изпълнени са и два мащабни проекта за смяна на водопровод - на основна улица в Тетевен и в село Голям извор, след което е била положена и асфалтова и тротоарна настилка, допълват от администрацията.
Извършени били ремонти на покривите в училището в Рибарица и на Спортния център в Тетевен. Основно е ремонтирано СУ "Георги Бенковски" в града, а нова отоплителна система има градското читалище и детската градина в село Български извор.
Обновени са още детски площадки, екопътеки, чешми при емблематични за Тетевен извори, изградени са кътове за отдих, облагородени са зелени площи, а централната част на града е с изцяло нов облик.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg