EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини изграждат обща транспортна мрежа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини изграждат обща транспортна мрежа

mail07:15 | 29.05.2020прегледи 935 коментарикоментари 0


Общините Пловдив, Марица и Родопи обсъдиха изграждане на междуообщинска транспортна мрежа. Възможностите градският транспорт на Пловдив да обслужва насилените места в по-малките съседни общини са обсъдили зам.-кметът по "Транспорт" Тодор Чонов, кметът на Община Родопи Павел Михайлов, зам.-кметът Владимир Маринов и зам.-кметът на Община Марица Петър Минков, съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.
Срещата е инициирана след поредица от писма до кмета Здравко Димитров с молби, подкрепени от стотици подписи на жители от съседните села за по-удобен и редовен транспорт. Според Тодор Чонов възможно е градските рейсове да превозват хора до по-големите села, а оттам по-малки автобуси да ги отвеждат до по-малките населени места, които в община Родопи са планински и са на над 1000 метра височина. Такива са Извор, Дедево, Бойково, Лилково и Ситово.
Желанието ни е да помогнем на съседните общини, чиито жители така или иначе използват Пловдив като място за образование, работа, лечение и т.н. Осигурявайки редовен, удобен и качествен транспорт от и за по-малките общини ще намалим пътникопотока и оттам трафика, който всеки ден навлиза в града, е обяснил Тодор Чонов, цитиран в съобщението.
Намерението на общините Пловдив, Родопи и Марица може да стане реално и съгласно чл. 17, ал. 8 от Закона за автомобилните превози, който гласи, че Областният управител разрешава разширение на общинската транспортна схема в съседни общини при необходимост от ежедневни работни пътувания в рамките на една икономическа агломерация, се посочва също в съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg