EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини: Враца, Велико Търново, Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: Враца, Велико Търново, Сливен

mail13:15 | 07.12.2020прегледи 592 коментарикоментари 0


Средно по 8000 лева безвъзмездна помощ в условията на пандемия са получили микропредприятия от област Враца. Това са малки фирми, в които работят до 10 души. Подпомагането е по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“. 254 фирми от област Враца са получили близо 2 милиона лева безвъзмездна помощ по европейската програма за подпомагане на микропредприятия в Covid кризата: „Фирмите, които отговаряха на условията за кандидатстване, получиха 10% от нетните приходи за 2019 година. Условието е да имат над 30 000. Съответно който е имал 30 000 оборот, е получил 3000, който има 100 000 е получил 10 000 помощ“, каза Цвети Иванова от Областния информационен център във Враца и допълни: „Предстои преразглеждане на условията за кандидатстване на програмата за микропредприятията и областните информационни центрове ще оказваме методическа помощ при повторно подаване на документи на тези бенефициенти, които не са одобрени при първото разглеждане“.

---------------------------

В добро техническо състояние са язовирите в област Сливен, съобщиха от областната администрация след проверка на съоръженията от междуведомствена комисия.
Общо 112 са язовирите в областта, държавна, общинска или частна собственост. Най-много - 78, са в община Нова Загора. В община Сливен са 18, а в общините Котел и Твърдица - съответно шест и 10.
Най-големите язовири - "Асеновец" и "Жребчево", са отлично поддържани. Към момента повечето язовири в областта са с по-малък воден обем от максималния заради засушаването през последните две години.

Бизнесът във Велико Търново и общината, чиято дейност е спряна с въведените от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки за периода 27 ноември – 21 декември, ще бъде освободен от наеми за общинско имущество. Облекчението ще е за периода, в който работата на съответните фирми е преустановена, поясни кметът Даниел Панов. Общинска администрация вече работи по изготвянето на предложението, което ще бъде внесено за гласуване на декемврийската сесия на Великотърновски общински съвет. Облекченията ще се отнасят до всички наематели, които ползват общинско имущество, но не могат да работят заради въведените от здравните власти мерки. И макар мярката в подкрепа на бизнеса да се отрази върху местните приходи в бюджета, тя е необходима, тъй като целта е да бъде подпомогнато запазването на работни места. По същия начин наемателите на общинско имущество бяха освободени от наеми и по време на извънредното положение през пролетта.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg