EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общината планира дружество за чистота

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общината планира дружество за чистота

mail12:32 | 28.10.2009прегледи 635 коментарикоментари 0


Столичната община ще направи първоначална инвестиция от 10 млн. лв. без ДДС за създаване на общинско предприятие за чистене, обяви зам.-кметът на столицата Мария Бояджийска.
Целта да се създаде подобно предприятие, а не търговско дружество, общината ще избегне процедурите по Закона за обществените поръчки и ще може да възложи дейността без конкурс. Така общинското дружество ще отговаря за чистота в обслужва централните райони "Възраждане", "Оборище", "Средец" и част от "Триадица", които сега се чистят от частни фирми.
Засега 10-те млн. лв. първоначална инвестиция ще бъдат включени в бюджета на общината за догодина и ще дойдат от такса смет. Предприятието трябва да бъде създадено до август 2010 г., когато изтичат договорите на фирмите, които сега обслужват центъра. Останалата част на града ще бъде разделена на няколко зони, които ще се чистят от частни дружества, избрани с обществена поръчка.
Зам-кметът на София обяви още, че процедурата за избор на строител на завода за преработка на отпадъци, който трябва да е разположен край село Яна, се удължава с месец. Вместо до 26 ноември офертите на кандидатите ще се приемат до 28 декември и ще бъдат отворени на 4 януари 2010 г. Причината за това е искане от фирмите, закупили тръжна документация. До момента документация за участие в обществената поръчка за изграждане на завода за битовите отпадъци в София са закупили 34 фирми, а 22 са компаниите, заявили интерес към изграждането на компостиращата инсталация в столицата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg