EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Свищов спечели проект за улично осветление

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Свищов спечели проект за улично осветление

mail13:10 | 24.04.2023прегледи 1080 коментарикоментари 0


Проект на Община Свищов за над 1,1 милиона лева за внедряване на мерки за енергийна ефективност на уличното осветление бе одобрен по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщиха от общинския пресцентър.

От там посочват, че проектът "Внедряване на мерки за енергийна ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление на територията на Община Свищов" е под номер едно в списъка на одобрените проекти предложения. Финансирането, на стойност 1 123 411,20 лв., ще бъде осигурено по Оперативна програма "Национален план за възстановяване и устойчивост".

Предвидените дейности по проекта са привеждане на системата за управление на външно изкуствено осветление в устойчиво състояние, подобряване на качеството на уличното осветление, намаляване на годишните разходи за електрическа енергия, намаляване на емисиите от парникови газове, намаляване на пътнотранспортните произшествия и уличната престъпност. Това ще доведе до повишаване на безопасността при движение, което ще създаде спокойна нощна среда за населението в град Свищов.

Още в първите дни на 2023 година Община Свищов входира общо пет проектни предложения по НПВУ за над 10 милиона лева. Две от предложенията касаят модернизация на образователната среда в сградите на СУ "Димитър Благоев" и филиала на ДГ "Васил Левски" в Свищов, които са на стойност 6,5 милиона лева. Третият проект е насочен към изграждане на Младежки център в Свищов в размер на 1,8 милиона лева. Останалите два проекта са свързани с внедряване на мерки за енергийна ефективност на уличното осветление и оползотворяване на ресурсите от минерална вода като източник на топлинна енергия.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158