EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Раковски сред лидерите в местната власт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Раковски сред лидерите в местната власт

mail16:10 | 11.07.2023прегледи 720 коментарикоментари 0


Община Раковски е сред лидерите в местната власт на Балканите и показва отличен модел за положителен демографски ръст поради благоприятна бизнес среда, развитие на инфраструктурата, социалната дейност, грижа за децата и младите семейства и управление от дорбе подготвен мениджърски екип, категорични са организаторите на деветото издание на "Балканските бизнес награди", в които общината бе отличена като финалист, съобщи БТА.

Балканските бизнес награди, организирани от международната платформа "Глоубъл лидерс" (Global Leaders),  събират най-успешните модели в бизнеса на тържествена церемония по награждаване, която ще се проведе идния петък, на 14 юли, в 5-звезден столичен хотел.

"Община Раковски е иновативен пионер заради създаденото преди 8 години "Общинско предприятие за благоустройство и превенция"(ОПБП), което е първото и единствено общинско предприятие, вписано в Камара на строителите в България (КСБ). Тогава град Раковски имаше асфалтирани едва една четвърт от улиците, а днес можем да се похвалим с факта, че върху 90 процента от градската улична мрежа вече има поставен асфалт.  

Общината успя да реализира няколко важни ВиК проекта, чрез които бяха изцяло подменени водопроводите в селата Чалъкови, Момино село и град Раковски. Сегашният ни приоритет е бързото обезпечаване на селата Стряма и Белозем с канализация, като вече сме реализирали модулно пречиствателно съоръжение", похвали се кметът на Раковски Павел Гуджеров.

По негови думи устойчивостта, която местната власт създава за бизнеса и гражданите, е довела до драстичното повишаване на прираста в региона. "Последната детската градина, която построихме през 2022 г., беше в с. Чалъкови, а сега работим по изграждането на нова детска градина в гр. Раковски, където през 2021 г. открихме ново училищно крило", разказа той.

Павел Гуджеров се похвали със седем изградени малки електроцентрали върху покривите на административните общински сгради и сподели, че заедно с екипа си работи по проект в сферата на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), както и за поетапната подмяна на превозни средства с електрически возила.  

"През 2017 г. открихме новото крило на детското отделение в многопрофилната болница в града, в момента сме в процедура за избор на изпълнител на ново инфекциозно отделение", каза още Гуджеров.

Той изтъкна, че общината активно работи и за подобряването на градската среда, като разказа, че паркът "Приказната гора" е притегателен център за децата от целия регион заради статуите на петнадесетте български народни приказни герои. Общината работи и върху изграждането на парк с новите седем чудеса на света по думите на Гуджеров.

"За община Раковски, която се намира в сърцето на Горнотракийската низина, най-голямото богатство са хората - освен с трудолюбието си, което е всепризната тяхна черта, те се отличават и с голям прагматизъм.

Ето защо общината притежава пъстра палитра от местен бизнес, която започва със земеделие, преминава през всички видове на хранително-вкусовата промишленост, развива се в строителството и текстилната промишленост, продължава през иновациите и достига апогея си в енергетиката и работата с горива“, каза Патриция Кирилова, организатор на деветото издание на "Балканските бизнес награди".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg