EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Болярово рекламира вино с още 5 страни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Болярово рекламира вино с още 5 страни

mail09:03 | 06.02.2023прегледи 599 коментарикоментари 0


Крайграничната Община Болярово ще популяризира българското винопроизводство в съвместен проект с още пет държави – Испания, Италия, Португалия, Словения и Хърватия, съобщи за БТА заместник-кметът Нина Терзиева.

Инициативата ще се изпълнява през следващите две години. Насочена е към винопроизводителите в малките населени места. Проектът е на стойност малко над 148 000 евро, разпределени между партньорите. Финансирането е осигурено от програмата "Европа на гражданите".

"Целта е да се подпомогне развитието на крайните и периферни общини на Европейския съюз. Проблемите са едни и същи навсякъде за малките селски общини. Споделянето на добри практики ще е полезно на всички в тези региони, които искат да развиват винопроизводство и лозарство", отбеляза Терзиева.

На 14 февруари в крайграничната община ще отбележат празника Трифон Зарезан с ритуално зарязване на лозите в масивите край село Стефан Караджово. Ще бъде отслужен и водосвет, а кметът Христо Христов ще награди победителите в конкурса за най-добри домашно вино и ракия, съобщиха от общинския пресцентър.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162