EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Обществени трапезарии в 3 общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обществени трапезарии в 3 общини

mail17:00 | 03.10.2014прегледи 1736 коментарикоментари 0


Община Казанлък спечели проект за социалната услуга „Обществена трапезария” за 40 потребители. Услугата стартира от 01.10.2014 г. и ще продължи до 31.12.2014 г. Стойността на проекта за този период е 5796 лв.

Община Казанлък съвместно с Дирекция”Социално подпомагане” -Казанлък направи подбор на лица от допустимите целеви групи за тази услуга, на базата на подадени заявления по образец. Целевите групи обхващат лица получаващи ниски пенсии, хора с увреждания над 71 %, скитащи и бездомни лица, лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

На одобрените за ползване на обществена трапезария ще се предлага обедно меню - супа, основно ястие и хляб. Храната ще се приготвя в Домашен социален патронаж.

Социалната услуга „Обществена трапезария” в Община Казанлък има голяма значимост за населението и е подходяща форма за помощ и обгрижване на нуждаещите се граждани.

С предоставяне на социалната услуга „Обществена трапезария” Община Казанлък ще подпомогне най-уязвимите групи от населението в общината, които се нуждаят от подкрепа, съобщи пресцентърът на Община Казанлък.

Общо 80 души в неравностойно положение от община Кърджали от вече ползват услугите на обществена трапезария, каза управителят на Домашен социален патронаж Кърджали Хайрие Садък. Услугата се предоставя от община Кърджали чрез Домашен социален патронаж. В продължение на 3 месеца ползвателите ще получават храна за обяд - супа и основно ястие, уточни Хайрие Садък. Тя уточни, че за включване в програмата са били подадени близо 100 заявления, от които комисия е класирала 80. Социалната услуга "Обществена трапезария" се предоставя в община Кърджали за втора поредна година.

От 1 октомври заработи социалната услуга "Обществена трапезария" и в Силистра, съобщи пресцентърът на Общината. До края на годината ще обслужва 103 човека, подали документи - досега и отговарящи на условията за социална подпомагане. Според правилника право на тази услуга имат лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни лица, и деца. Средствата за обезпечаване дейността на социалната трапезария са осигурени от Фонд "Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика в страната.
За нуждаещите ще се готви в кухнята на Домашен социален патронаж в Силистра, а храната ще се раздава в Центъра за временно настаняване на ул. " Богдан Войвода" №1А.
В трапезарията ще работи и медицинско лице, с цел по-лесен достъп до здравни услуги за бенефициентите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg