EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Обувки с етикет "Made in Kosovo" в Белград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обувки с етикет "Made in Kosovo" в Белград

mail16:05 | 23.08.2018прегледи 938 коментарикоментари 0


Обувки с етикет "Made in Kosovo" се продават в Белград, съобщава сръбският вестник "Новости". Сърбия не признава независимостта на Косово и продължава да я смята за своя южна област.

Нусрет Гаши, собственик на фирмата, която произвежда обувките "Герис" с посочения етикет, казва, че досега никой не им е създавал проблем. "Гледаме да не пишем на обувките нищо освен названието "Герис", щом е проблем да пише "Made in Kosovo".

Но на терминалите, когато изпращаме стоката за Сърбия, и в документите пише, че обувките са произведени в Република Косово. Досега никой не ни е правил проблем, но това не означава, че вече няма да имаме проблем", каза Гаши за "Новости". "Не можем да кажем, че ги правим в Китай, когато ги правим в Косово. Винаги сме писали "Made in Kosovo" и не съм знаел, че трябва да има друг знак", казва Гаши.

"Тук има някакъв пропуск, защото стоката от Косово може да влиза в Сърбия, но съгласно договора в документите трябва да пише НК, което е знак за митническата територия на Косово", каза сръбският министър на търговията Расим Ляич.

Данните показват, че търговията и бизнесът не се месят много в политиката, пише "Новости". По данни на Стопанската камара на Сърбия общият стокооборот с Косово за първите шест месеца на 2018 г. е възлизал на 231,9 милиона евро, което е с 10,3 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 894