EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обсъждат строеж на нови 65 паркинга в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обсъждат строеж на нови 65 паркинга в София

mail11:06 | 19.11.2009прегледи 567 коментарикоментари 0


Нови 65 паркинга с близо 30 хил. паркоместа да бъдат изградени в София, пише днес в. Пари. Това предлага работна група, сформирана специално от общината, за да се реши проблемът с липсата на места за паркиране на автомобилите в столицата. Предложението ще се разглежда днес на заседание в общинския съвет.
Пет от паркингите трябва да бъдат от типа буферни. В тях шофьорите ще оставят автомобилите си и ще получават талон, с който ще могат да пътуват с метрото до центъра. Такива паркинги са планирани за изграждане пред паметника на Съветската армия, на бул. Ломско шосе, на площад Лъвов мост и на бул. Г. М. Димитров.
В централната градска част се предлага изграждането на осем подземни паркинга - на ул. Антим Първи и ул. Св. св. Кирил и Методий, на ул. Бачо Киро, на ул. Дамян Груев между ул. Тодор Бурмов и ул. Ивайло (на пет нива), пред църквата Св. Седмочисленици, под двора на Националната опера, пред сградата на ул. Врабча 23, както и под бул. Ал. Стамболийски между булевардите Княгиня Мария Луиза и Хр. Ботев.
Общо 15 ще бъдат паркингите под училищни дворове. Работната група е определила кои са дворовете и улиците, от които ще се влиза в тях. Всички тези паркове ще са двуетажни. Най-малкият ще е със 140 места, а най-големият - с 390.
Работната група планира изграждане и на седем автоматизирани подземни паркинга на няколко нива в столицата. Частен инвеститор е предложил да изгради за своя сметка автоматизиран подземен паркинг пред хотел Радисън за 260 автомобила.
Работната група предлага да се възложи на главния архитект Петър Диков да предприеме действия за обявяването на процедури за приемане на подробни устройствени планове и транспортно-комуникационни планове за изграждането на подземни паркинги в центъра и под училищните дворове. От Столичната община се очаква да предвиди средства за изработването на инвестиционните проекти в бюджета за следващата година.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039