EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обсъжда се въвеждане на цена за мощност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обсъжда се въвеждане на цена за мощност

mail13:44 | 09.03.2010прегледи 1857 коментарикоментари 1


Мотивите за предложение за въвеждане на цена за мощност ще бъдат обсъдени в петък на среща между всички електроразпределителни дружества и представители на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев (ДКЕВР), предаде репортер на Агенция Фокус.
Председателят на комисията Ангел Семерджиев съобщи, че до момента такова предложение е направено от ЕВН. Комисията обаче счита, че такъв подход, ако ще се прилага, трябва да е на територията на цяла България.
Основанията, които от ЕВН посочват, са свързани с разпределение на разходите по групи потребители – потребители, които ползват епизодично и много малко електроенергия. Направени са разходи да бъдат присъединени към мрежата, да ползват електроенергия във всеки момент и да получават фактури. Ако те не ползват определено количество електроенергия през годината, те не покриват разходите на дружеството.
Това означава, че ако има цена за мощност, при нула ползвана електроенергия, ще се заплаща някаква сума. Семерджиев обясни, че независимо колко енергия ползва потребителят, той е присъединен към мрежата и я ползва.
Предложението на ЕВН е в този случай един абонатен номер да заплаща 15 лева на година.
Така част от цената за достъп ще се плаща от тези потребители, които използват много малко енергия през годината или не ползват. В момента те плащат много малко за достъп, каза председателят на ДКЕВР. По думите му - става въпрос за подобряване на структурата на тарифите. Получава се дори елемент на кръстосано субсидиране, коментира Семерджиев. Тези, които ползват повече електроенергия, плащат разходите на тези, които не ползват толкова ток.
Ползвате или не ползвате магистралата, плащате винетката, направиха сравнение от ДКЕВР.


 
Коментари
 
stan - 09-03-2010 г. 14:41:28

...все си намират причини да вземат повече пари, за какъв достъп говорят, за каква инфраструктура,...дойдоха на готово, купиха всичко за малко пари, сменят тук там някой откраднат кабели...Имали сме най-ефтина ел.енергия в европа,...да не би да не получаваме и най-малките доходи...

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044