EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Обновеният гаров комплекс Карнобат + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновеният гаров комплекс Карнобат + видео

mail09:15 | 27.10.2021прегледи 1417 коментарикоментари 0


Приемното здание на железопътна гара Карнобат е проектирано и строено в началото на 80-те години като смесена монолитна, скелетна конструкция с метална покривна конструкция. Въведена е в експлоатация през 1985 г. и от тогава досега не е ремонтирана – вече повече от 33 години.

Гаров комплекс Карнобат се намира на железопътната линия „Пловдив – Бургас", която е част от основната железопътна ТЕN-Т мрежа на територията на България – „Ориент/Източно-средиземноморски коридор". Жп линията е добре позната на всички, пътували с влак до морето. По нейната реконструкция се работи активно с европейски средства, в няколко различни направления, за които ви разказваме в клиповете ни, посветени на развитието на жп транспорта в страната.

С настоящия проект за реконструкция на гаров комплекс Карнобат е изпълнено пълно архитектурно обновяване и частично функционално преустройство на помещенията за създаване на удобен за пътниците интериор с топла чакалня, с вътрешни санитарни възли, в това число санитарен възел за инвалиди и чакалня за майки с деца с помещение за подмяна на пелени на бебета. Обособени са помещения за търговски площи, разположени в западната част на чакалнята. Направена е цялостна подмяна на настилки, облицовки по външни фасади и вътрешни стени, подмяна на окачени тавани и дограма – фасадна и интериорна, както и мероприятия за повишаване на енергийната ефективност на сградата. Подменени са всички технически инсталации: водопроводна и канализационна, електрическа и отоплителна, вентилационна и климатична. Изградена е система за видеонаблюдение, пожароизвестителна инсталация и система за ограничаване на достъпа до служебните помещения.

Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. е насочена към развитието на основните видове транспорт – железопътен, пътен, воден, интермодален, както и на съвременни информационни системи за управление на трафика. Тя се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Бенефициентите по програмата са държавните компании, отговорни за изграждане и поддръжката на големите инфраструктурни проекти в страната. Крайните ползватели на проектите по оперативната програма обаче са всички граждани и гости на Република България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1967