EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Област в Египет забрани използването на пластмаса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Област в Египет забрани използването на пластмаса

mail17:31 | 08.04.2019прегледи 1112 коментарикоментари 0


Египетската административна област Мухафазата на Червено море забрани използването на пластмаса за еднократна употреба, която се смята за унищожител на морската околна среда. Това заяви пред Франс прес губернаторът на този важен туристически район в източната част на Египет Ахмед Абдалах. Става дума за първата мухафаза в Египет, която предприема подобна мярка. "Този месец взех решението да забраня използването на пластмаса от 1 юни", каза генерал Ахмед Абдалах.

Според ООН над 8 милиона тона пластмаса попадат в океаните, унищожавайки дивите морски видове и местата за риболов и нанасяйки вреди на туризма. Найлонови торбички за многократна употреба ще бъдат "раздадени на семействата", а търговците ще имат задължението да ползват единствено "хартиени торбички", уточни губернаторът.

Според него мухафазата на Червено море вече е прилагала експериментален проект за забрана на пластмасата за еднократна употреба през 2009 и 2010 година. Политическата криза, предизвикана от народния бунт през 2011 година обаче сложила край на тази инициатива. От 2011 година туризмът, който е ключов сектор от египетската икономика, пострада от усещането за нестабилност и несигурност. Секторът се съживяви през 2017 година с 8,3 милиона туристи, според официалните данни. През 2010 година Египет е посрещнал 14,7 милиона туристи, сочат данните.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg