EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Обиск в "Риск Инженеринг" на Богомил Манчев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обиск в "Риск Инженеринг" на Богомил Манчев

mail13:51 | 20.09.2013прегледи 1846 коментарикоментари 0


Тази сутрин прокуратурата и ДАНС са обискирали офисите на "Риск Инженеринг" на бизнесмена Богомил Манчев. От прокуратурата и Държавната агенция "Национална сигурност" са поискали съдействието на Жандармерията при акцията
Манчев се свързва с интерeси в атомната енергетика и строителството на централи у нас. Той е инженер и специалист по ядрена енергетика. Според публикации в чужбина той е сочен за един от олигарсите у нас. В момента той е разследван във връзка с консултанските договори за спрения проект АЕЦ "Белене".
Манчев е сред най-големите защитници на проекта АЕЦ "Белене".
В момента той е в чужбина и пред Дарик  той е отрекъл да е арестуван. Той обаче потвърди, че има призовка за свидетел по дело, но в документа не е упоменато по какво дело ще свидетелства. Самият Манчев не изключи възможността да стане и обвиняем, както и намесата на частни интереси.

От Софийска градска прокуратура официално потвърдиха информацията за спецакция срещу нарушители в областта на енергетиката.
Ето пълният текст от съобщението на СГП:
Прокуратурата е образувала досъдебно производство за присвояване в особено големи размери в областта на енергетиката, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. На територията на град София, град Перник, град Козлодуй и град Белене започна съвместна операция на прокуратурата, ДАНС и МВР, под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП). На 9 август в СГП е образувано досъдебно производство с предмет длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, както и умишлена безстопанственост. Основната насока на разследването са извършените плащания от НЕК ЕАД, за консултантски услуги по проекта АЕЦ „Белене”, след решението на компетентните държавни органи от 29 март 2012 г. за спиране на строителството на атомната електроцентрала.
В 08.30 часа започнаха едновременни претърсвания и изземвания в административни сгради и жилища (общо 17 обекта) в столицата, Перник, Козлодуй и Белене. Незабавното започване на действията по разследването е наложено от получени от ДАНС в прокуратурата оперативни данни за предприети действия по унищожаване и укриване на документи, касаещи предмета на разследване по делото.
С оглед интересите на разследването и следствената тайна на този етап прокуратурата няма да оповести други данни. Те ще бъдат съобщени след повдигане на съответни обвинения на лица, чието задържане се предвижда в хода на операцията.
Източник: БГНЕС, Дарик

 


Тагове: Риск, обиск
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886