EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Обещетяват пътниците от Ламанша

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обещетяват пътниците от Ламанша

mail08:56 | 22.12.2009прегледи 700 коментарикоментари 0


Компанията Eurostar ще обезщети пътниците, които останаха блокирани в тунела под Ламанша или не можаха да пътуват през последните три дни, съобщи нейният заместник-генерален директор Никола Петрович, цитиран от Франс прес.
Движението на влаковете между Лондон и Франция през тунела под Ламанша беше спряно в нощта между петък и събота заради лошото време.
Блокираните в тунела около 2000 души ще получат два пъти стойността на билетите, като компанията ще им изплати 150 британски лири или 150 евро, както и всички разноски за таксита и хотелски нощувки.
Лицата, които не са могли да пътуват заради спирането на движението на влаковете, могат да презаверят билетите си за друга дата или да получат обратно парите си, като допълнителните разходи ще бъдат поемани от Eurostar в зависимост от конкретния случай.
Общо 75 000 души са имали резервирани билети през последните три дни, уточни говорител на компанията. Потърпевшите имат два месеца, за да предявят исканията си.
Очаква се трафикът на влаковете да бъде частично възстановен днес, ако тестовете преминат успешно, а движението да се нормализира напълно след Коледа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg