EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

ОББ с нов главен изпълнителен директор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОББ с нов главен изпълнителен директор

mail13:40 | 02.01.2013прегледи 586 коментарикоментари 0


На 28 декември 2012 г., на извънредно заседание Съветът на директорите на ОББ прие оставката на Димитриос Анагностопулос и го освободи от длъжността Главен изпълнителен директор на Банката, считано от 28.12.2012 г. Членовете на Борда одобриха също и предложение до извънредното Общо събрание на акционерите на Банката, което ще се проведе през 2013 г., за освобождаване на Димитриос Анагностопулос в качеството му на член на Съвета на директорите.

Обширният банков опит на Димитрис Анагностопулос на мениджърски позиции в Ситибанк – Атина, Финансбанк – Истанбул, както и в ОББ, е водещата причина за поемането на ново предизвикателство в групата на НБГ, присъединявайки се към екипа по проекта за предстоящото сливане между Национална банка на Гърция и Eurobank, Гърция. Съветът на директорите на ОББ искрено благодари на Димитриос Анагностопулос за неговия плодотворен принос към изпълнителния мениджмънт на ОББ и му пожела успех в бъдещата му професионална кариера в групата на НБГ.
Съветът на директорите избра Стилиян Вътев за Главен изпълнителен директор на Банката. Вътев е също и Председател на Съвета на директорите на ОББ.
Вътев е част от мениджмънта на Банката от нейното основаване през 1993 г. Той беше главен изпълнителен директор на ОББ преди избирането на Анагностопулос, заемайки тази позиция в продължение на 15 години от 1997 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg