EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ОББ подписа с ФнФ за 2.5 млрд.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОББ подписа с ФнФ за 2.5 млрд.лв.

mail12:06 | 30.06.2021прегледи 556 коментарикоментари 0


ОББ сключи споразумение с Фонда на фондовете за изменение и допълнение към „Портфейлна гаранция за преодоляване на последствията от пандемията Covid-19“ в рамките на обявената от правителството „Програма „Възстановяване“. Тя има за цел да предостави достъп на малкия и среден бизнес до ресурс от близо 2,5 млрд. лв.

Програмата ще улесни достъпа на бизнеса до кредити за възстановяване на дейността след постепенното отпадане на мерките във връзка с пандемията, предизвикана от Covid-19. Компаниите ще могат да получат свеж финансов ресурс за задоволяване на текущите си нужди от ликвидност, но също и за нови инвестиции, трансформация и растеж. Актуализираните условия на гаранция предвиждат кредитите да бъдат отпускани в кратки срокове, с минимална административна тежест и без да е необходимо материално обезпечение.

Сред останалите предимства за бизнеса са още съкратени срокове за получаване на одобрение и възможност за усвояване; възможност за договаряне на 12-месечен гратисен период; разсрочване на изплащането до  84 месеца; яснота на процеса и минимизиране на административната тежест; финансиране до 3 млн. лв. и до 70% от оборота за 2019 или 2020 г. според това за коя година той е бил по-голям; достъпност във всички клонове на банките партньори, с което се осигурява отлично покритие на територията на цялата страна.

Крайните получатели са малките и средни предприятия (МСП).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg