EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обама мечтае за 95 хил.нови работни места месечно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обама мечтае за 95 хил.нови работни места месечно

mail17:54 | 11.02.2010прегледи 573 коментарикоментари 0


Съединените щати вероятно ще създават средно по 95 000 работни места на месец тази година, а личните спестявания ще останат високи на фона на затегнатите кредитни условия. Това сочи публикуван днес доклад на Белия дом, цитиран от Associated press.
Съветът на икономическите съветници похвали пакета от стимулиращи мерки за 787 милиарда долара, отбелязвайки, че той е спасил или създал около 2 милиона работни места.
В съобщение до Конгреса президентът Барак Обама изтъкна, че икономиката, която той е наследил, е губела 700 000 работни места всеки месец.
Обама предупреди, цитиран от Reuters, че възстановяването няма да бъде пълно, докато повече граждани не си намерят работа и страната не започне да взима назаем по-малко пари от други държави.
  "Докато се откриват работни места на мястото на вече изгубените - докато американците не се върнат на работа - моето правителство няма да си даде почивка и това възстановяване няма да е завършено", отбеляза Обама в икономическия си доклад до Конгреса.
Президентът на САЩ, който си постави като приоритет заетостта, призова Конгреса да приеме нови мерки за засилване на наемането на персонал. Той също така подчерта ангажимента си да  се справи с бюджетния дефицит.
Обама отбеляза, че страната няма да отчете дългосрочен растеж, докато не реформира дълговете и разходите си, които се наблюдават през последните години. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg