EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обама иска по-голяма заетост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обама иска по-голяма заетост

mail17:20 | 12.05.2011прегледи 667 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Барак Обама призова бизнеса да се "активизира" и да увеличи наемането на служители, оказвайки натиск върху банки и други корпорации да допринасят повече за икономическото възстановяване, предаде Reuters.
За пълното възстановяване на икономиката ще бъдат необходими "няколко години", отбеляза президентът. Слабият пазар на недвижими имоти и високите цени на бензина са най-силните "насрещни ветрове", възпрепятстващи икономиката, посочи Обама на среща, организирана от телевизия Си Би Ес Нюз вчера и излъчена днес. "Имаме да вършим още много работа, за да накараме бизнеса да инвестира и да наема (служители - бел. ред.). Ще бъдат необходими няколко години, за да се върнем там, където трябва да бъдем", заяви той.
Силата на американската икономика най-вероятно ще бъде основният фактор, който ще определи дали Обама ще остане в Белия дом след президентските избори през 2012 година, отбелязва Reuters.
Президентът подчерта, че бизнесът и банките, които спечелиха най-много от извънредните мерки за извеждане на икономиката от дълбоката рецесия, носят отговорността сега да инвестират натрупаните пари в работни места на американския пазар. "Време е компаниите да се активизират. Американските
данъкоплатци допринесоха за процеса за стабилизиране на икономиката. Компаниите спечелиха от това и правят много пари. Сега е време да започнат да залагат на американските работници и американските продукти", заяви Обама, допълвайки, че правителството му търси начини да разшири програмите, които
трябва да помогнат на хората да изплащат ипотечни кредити за жилищата си, загубили голяма част от своята стойност.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039