EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма стартирал нов проект в София от шест месеца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма стартирал нов проект в София от шест месеца

mail18:01 | 28.05.2009прегледи 644 коментарикоментари 0


build1Цените на жилищата се задържат на постигнатите за последните шест месеца нива и на пазара се виждат първите признаци за съживяване, съобщиха строителни предприемачи и търговци на имоти, представители на Българската предприемаческа камара в строителството и на Националното сдружение за недвижими имоти, цитирани от БТА.
Според експертите задържането на ценовите нива през април и май, както и появата на активно търсене от страна на купувачи с пари в брой, се считат за първите признаци на съживяване.
Най-успешни сделки ще осъществят хора с пари в брой, които ще изчакат края на кризата и появата на дефицит поради факта, че през последните шест месеца нито един нов проект не е започнал в София.
Броят на "играчите" в сектора е намалял със 75 % от началото на кризата до днес, съобщи Николай Пехливанов - член на предприемаческата камара. По думите му това е помогнало за запазването на баланса - по-малкият обем сделки се компенсира от значително намалялото строителство.
Според представителите на сектора, за да се развива в правилна посока, браншът има нужда от подкрепата на държавата. Те смятат, че напълно би била приложима система от мерки за създаване на държавни /или общински/ фондове за частично гарантиране на кредитите на различни целеви групи.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg