EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Няма плащания към „Автомагистрали Черно море”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма плащания към „Автомагистрали Черно море”

mail11:40 | 30.07.2014прегледи 826 коментарикоментари 0


Икономическият директор на „Автомагистрали Черно море“ Петя Стоянова съобщи в предаването "Преди всички", че все още няма плащания от страна на държавата към дружеството:

Строителните дейности, които сме извършили, са за над 8 милиона лева. Имаме произведени материали на склад и сключени договори с подизпълнители. Работниците в дружеството до момента са получили само по една заплата.

Критична е ситуацията с финансирането и на "Напоителни системи", каза пред „Хоризонт“ председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева.

Тя подчерта, че дадените от държавата 15 милиона лева не са покрили натрупаните задължения, които към момента възлизат на около 18 милиона лева

Част от тях са за една заплата на работниците за месец юни, част от месец май – 300 – 400 хиляди, без да включвам осигуровките за април и май. Към НАП задълженията са 2.5 милиона лева. И най-вече към енергоразпределителните дружества и за горива, което е много опасно. Всеки момент се очаква спиране на електрическото захранване и подаване но горива, обясни Светла Василева.

Според нея последствията могат да са много сериозни:

Не искам да си помисля какво може да се случи, защото „Напоителни системи“ стопанисват над 190 язовира, отводняват, правят корекции на реки, предпазни диги./.../ Ние вече не знаем дали пред някого можем да направим протест, но трябва да кажа, че самите съоръжения ще спрат и това ще бъде най-големият протест от страна на хидро-милиоративните съоръжения. Това ще бъде абсолютна загуба за земеделските производители, за население, за инфраструктура.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg