EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма отлив на израелски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма отлив на израелски туристи

mail12:45 | 20.07.2012прегледи 414 коментарикоментари 0


Няма отлив на туристи от Израел и други държави, категоричен е министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той се срещна с почиващи туристи от Израел, туроператори и хотелиери в курорта Слънчев бряг.
Още 30 минути след атентата е осигурено засилено полицейско присъствие в хотелите, където почиват израелски туристи, каза министър Добрев и запозна почиващите с мерките, предприети за тяхната сигурност. Туристите са споделили, че се чувстват спокойни, както и че почивката им е харесала и биха се върнали отново догодина. Те благодариха за създадената добра организация и за доброто отношение на властите към тях. Министърът се срещна и с група туристи, която си заминаваше, защото е изтекъл срокът на тяхната почивка.
Министър Добрев се срещна и с туроператори и хотелиери в курорта Слънчев бряг. Той информира, че засега няма много заявки за прекратяване на резервации и отлив на туристи. В единичните случаи, когато това е станало, свободната база веднага е заемана от туристи от други държави. Министър Добрев уточни, че в момента има със сигурност над 1000 почиващи от Израел в курорта Слънчев бряг и днес от Израел се очакват още 12 полета с туристи.
Добрев призова туроператорите да предоставят цялата необходима информация на туристите. На срещата представители на туристическия бранш предложиха във всеки автобус, превозващ израелски граждани да има лице, отговарящо за сигурността. Министър Добрев уточни, че това, което може да се направи, е да бъдат обучени туроператори, които да работят с израелски туристи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg