EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма нужда от мониторинг заради бежанците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма нужда от мониторинг заради бежанците

mail16:15 | 07.07.2014прегледи 707 коментарикоментари 0


Диана Чепишева - кор. на БНР в Брюксел
Няма нужда България да бъде поставяна под мониторинг заради бежанците, заяви за БНР комисарят по вътрешните работи на ЕС Сесилия Малмстрьом. В началото на тази година тя имаше намерение да активира спрямо страната ни специален механизъм за ранно предупреждение заради бавните процедури по обработка на документите на търсещите убежище и лошите битови условия. Днес обаче Малмстрьом беше категорична, че ситуацията у нас е овладяна и не се налага въвеждане на подобен механизъм:

Видяхме в България много, много сериозни усилия за справяне със ситуацията. Постигнат беше голям напредък въпреки продължаващия натиск от новопристигащи хора. Така че в този момент нито за нас, нито за българските власти има необходимост от прилагане на този инструмент. Разбира се, ние ще продължим да работим с българските власти и да им помагаме с всичко възможно. Не е изключено да има и нови вълни от търсещи убежище, но смятам, че ситуацията в България е под контрол, заяви комисарят по вътрешните работи.

Днес в Брюксел беше представен годишният доклад на Европейската служба за подкрепа на бежанците, според който през миналата година България е била от най-засегнатите страни - с ръст на търсещите убежище.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145