EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Няма нови проекти за shopping центрове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма нови проекти за shopping центрове

mail14:43 | 24.09.2009прегледи 545 коментарикоментари 0


Световната финансова криза, липсата на активност от страна на големите търговски марки и повишеното предлагане ще доведат до значително нарастване на процента на незаетите търговски площи, прогнозира Добромир Ганев, директор на компанията за недвижими имоти GVA Sollers Solutions.
Според проучване, което обхваща първите девет месеца на 2009, в този период няма нови проекти за търговски центрове, а много от започнатите са временно спрени.
В периода януари-септември тази година са открити два нови мола от среден клас - в Пловдив и в Бургас, като те са първите подобни центрове за тези градове.
До края на годината се очаква да бъдат въведени в експлоатация още 207 000 квадратни метра търговски площи в търговски центрове в София, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора, Габрово и Гоце Делчев.
В резултат на това ще се увеличи и незаетостта на търговските площи, прогнозират от компанията.
Кризата дава отражение и върху големите търговски улици. В София лесно вече може да бъде наето помещение на улиците "Граф Игнатиев" или "Раковски", дори и на бул. "Витоша". Дисбалансът между търсене и предлагане ще се увеличава още, смятат експертите от фирмата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg