EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма нарушения в завод "Лудогорско пиле"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма нарушения в завод "Лудогорско пиле"

mail17:53 | 11.08.2011прегледи 3458 коментарикоментари 0


Не бяха открити никакви нарушения от Българската агенция по безопасност на храните (БАХБ) при проверка на предприятието за птиче месо Пилко ЕООД в Разград, което произвежда продуктите с марка „Лудогорско пиле”. Проверката на БАХБ започна вчера, след като агенцията разпространи информация до медиите, че са открити птичи разфасовки с „изтичащ” срок на годност в предприятие на „СВС 98” ЕООД, върнати от супермаркети, сред които и разфасовки на „Лудогорско пиле”.
Последвалата проверка на екип на БАХБ в завода Пилко ЕООД в Разград обаче, не потвърдиха съмненията за извършено нарушение, съобщават от фирмата. Нарушения не са открити и при проверката в предприятие „СВС 98” ЕООД, един от дистрибуторите на „Лудогорско пиле”.
„Пилко” ЕООД е част от холдинг „Амета”, най-голямата американска инвестиция в земеделието и храните у нас. Компанията заявява, че стриктно спазва законите на Република България и гарантира високото качество на своите продукти с помощта на своите квалифицирани и компетентни служители, които следят производствените процеси по цялата верига.
640 човека са заети само в региона на Разград, а други над 600 работят за дъщерни дружества и доставчици. 35 милиона лева са инвестирани само в последните 5 години от „Амета”. Холдингът осигурява 40% от производството на пилешко месо в страната (за 2010г).
При посещението на американския посланик Джеймс Уорлик в предприятието в Разград наскоро, стана ясно, че ако пазарът е добър, компанията ще открие нови 400 работни места до края на годината.
Предприятието е сертифицирано по HACCP и ISO 9001-2000. Съвсем наскоро са подновени 2 сертификата за качество - IFS (Международен стандарт по храните) и BRC (Глобален Стандарт за безопасност на храните).
Амета е клас А международен доставчик на KFC.
Произвежда пълна гама пилешки продукти – охладени и замразени, пакетирани и насипни, за магазини и ресторанти, мариновани и по задания на клиентите. Доставя пилешко на всички основни вериги - Билла, Кауфланд, Лидл, Пикадили, Карфур, Метро, Т-Маркет, Фантастико, СВА, ХИТ и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg