EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма инфлационен натиск в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма инфлационен натиск в ЕС

mail16:00 | 20.08.2010прегледи 636 коментарикоментари 0


Управителят на централната банка на Ирландия и член на управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Патрик Хонохан заяви пред журналисти в Токио, че европейската икономика е набрала добра скорост и на този етап няма заплаха от
инфлационен натиск, съобщи К2Капитал.
Имаме силни показатели, изтъкна Хонохан, имайки предвид растежа на брутния вътрешен продукт (БВП) в ЕС през второто тримесечие. Според него "съществуват всички признаци за стабилни инфлационни очаквания, а прогнозата за фактическото темпо на инфлацията е в рамките, в които искаме да бъде".
Европейската икономика отчете растеж от 1 на сто през миналото тримесечие, надвишавайки прогнозите на експертите на фона на най-бързия икономически растеж в Германия през последните 20 години. Инфлацията се ускори през юли до най-бързото темпо за последните 20 месеца - 1,7 процента.
ЕЦБ  се опитва да поддържа годишния растеж на потребителските цени малко под 2 процента. Нейният президент Жан-Клод Трише заяви, че идния месец ще обяви как точно ЕЦБ ще свие програмата си за предоставяне на неограничени кредити на банките.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162