EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нужна е нова формула за цена на газа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нужна е нова формула за цена на газа

mail12:28 | 24.11.2009прегледи 839 коментарикоментари 0


При определяне на цената на природния газ трябва да се взема предвид и цената за доставка на суровината, нещо, което досега не се отчита, каза изпълнителния директор на „Булгаргаз” Димитър Гогов по време на обсъждане на предлаганите промени в Наредбата за регулиране на цените на природния газ.
През 2009 г. цените на природния газ паднаха, но това не повиши количествата, закупувани от индустриалните предприятия, каза още Гогов.
Той подкрепи идеята за създаване на борса за природен газ. Трябва ясно да се уточни ако цените на газа от хранилището Чирен ще бъдат ценообразуващи, то тогава това запаси ли са или са добивани количества.
Има необходимост от промяна в наредбата за регулиране цените на газа, съгласни сме с принципа за компенсиране на надвзет приход или разход, но трябва да се вземат предвид и разходите на дружеството при определяне на надценката за "Булгаргаз", заяви Гогов.
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев посочи, че при определяне на надценката са отчетени нормата на възвращаемост, оборотният капитал, разходите за доставка и съхранение на газа.


Тагове: цена, газ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg