EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нощният градски транспорт се връща

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нощният градски транспорт се връща

mail15:01 | 26.07.2023прегледи 784 коментарикоментари 0


След тригодишно прекъсване, нощните автобуси в София най-накрая се връщат. 4-те нощни автобусни линии на първо време ще се движат с на 60 минутен интервал. Ще бъдат променени и маршрутите на линии Н3 и Н4 с цел по-добро обслужване на някои големи квартали.

 

Корекцията на част от маршрутите е направена с цел подобрено обслужване на Овча купел, Сухата река, Левски, Зона Б-5, Хиподрума и Кривата река. Линиите Н1 (Люлин - Младост) и Н2 (Студентски град - Обеля) се връщат без промени. Общинският съветник Борис Бонев сподели, че от следващата пролет ще предложи линиите да се движат на всеки 30 минути, особено в петък и събота, както и да бъде въведена нова линия до Летище София с цел обслужване на късните и сутрешни полети, които са извън работното време на дневния транспорт. 

Притежателите на годишни карти за цялата мрежа ползват нощния транспорт напълно безплатно. На цена от 365 лв., освен целият дневен транспорт, пътниците вече ще могат да ползват и нощните линии. За останалите пътници важи нощната карта от 2 лв., с която прекачванията между отделните линии са безплатни.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg