EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ново предприятие в Монтана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново предприятие в Монтана

mail16:00 | 15.02.2021прегледи 1024 коментарикоментари 0


Новоизградено със средства от фондовете на ЕС и частни инвестиции модерно предприятие за производство на продукти за микробиологични изследвания бе открито в Монтана от кмета на града Златко Живков, председателя на общинския съвет Иво Иванов и бившият депутат от региона и председател на 39-тото народно събрание доц.Борислав Великов.
В предприятието са открити 10 работни места, инвестирани са 700 000 лева, като 70 на сто от сумата е от оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност" на ЕС, а останалите от фирма "Диахим". С модерни автоматизирани машини се произвеждат консумативи за микробиологични лаборатории, с които се диагностицират и изследват над 60 инфекциозни заболявания, както и консумативи за анализ и контрол на води, храни, лекарства и козметични продукти. Новото производство се помещава в сградата на някогашния обувен завод в Монтана, като помещенията са ремонтирани и обновени.
Кметът на Монтана Златко Живков благодари на фирма "Диахим" за направената инвестиция в града и заяви, че в Монтана работят над 2300 фирми - малки, средни и големи. Той съобщи, че областта е на първо място от трите в северозападна България по приходи от произведена продукция. Доц.Борислав Великов заяви, че е положил много усилия да убеди "Диахим" да насочат своята инвестиция в Монтана и припомни, че от 20 години насам подпомага града и региона като дава стипендии на талантливи деца от бедни семейства да учат и съдейства за разкриване на работни места в Монтанско.


Тагове: Монтана, бизнес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037