EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ново заснемане на земеделски земи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново заснемане на земеделски земи

mail16:09 | 14.06.2021прегледи 629 коментарикоментари 0


Министерство на земеделието, храните и горите ще стартира предвиденото за  2021 г. самолетно заснемане на част от територията на страната за обновяване на цифровата ортофотокарта (ЦОФК), при благоприятни климатични условия. Заснемането ще обхване около една трета от страната и е междината част от изпълнението на тригодишния проект за изготвяне на ЦОФК. 

Съгласно изготвен от изпълнителя график, заснемането за 2021 г. ще обхване изцяло или частично областите Кюстендил, София област, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас. 

То ще се извърши с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи необходимото качество на получената цифрова ортофотокарта.

В резултат на разчитането на новата ЦОФК, на сателитни изображения от ДФЗ – РА, както и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки проведени през годината, ще бъде определен обхватът на специализираните слоеве „Площи, допустими за подпомагане” и „Физически блокове“ за кампания 2021 г.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg