EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новият дигитален вестник за iPad

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новият дигитален вестник за iPad

mail12:50 | 02.02.2011прегледи 1150 коментарикоментари 0


Медийната група News Corp. на магната Рупърт Мърдок е насрочила за днес в Ню Йорк представянето на своя всекидневник Daily , създаден специално за таблет компютъра iPad на Apple Inc., предадоха Франс прес и Reuters. Новото издание ще бъде представено в музея "Гугенхайм" на официална церемония в присъствието на Рупърт Мърдок и вицепрезидента за интернет услугите на Apple Еди Кю. Поканени са и журналисти.
Първоначално събитието бе предвидено за 19 януари, но след това бе отложено. Междувременно Apple обяви, че главният изпълнителен директор Стив Джобс, който трябваше да присъства на представянето, излиза в нов отпуск по болест за неопределен срок, след като през 2009 година му бе трансплантиран черен дроб и успя да се пребори с рак на панкреаса. Според специализирани информационни сайтове абонаментът за Daily ще бъде месечен и шестмесечен и ще се фактурира от онлайн магазина iTunes на Apple, посочва АФП. Всяка сутрин абонатите ще получават новия брой на своя iPad. Изданието ще покрива общи новини, културни и развлекателни рубрики и ще включва видео материали. За подготвянето на вестника бяха наети журналисти в многобройните бюра в САЩ, сред които в Лос Анджелис и Ню Йорк.
Мърдок разкри проекта едва през ноември миналата година, определяйки го като един от най-вълнуващите за неговата компания, притежаваща и Wall Street Journal .Daily ще бъде вторият платен вестник, създаден специално за iPad, след месечния "Проджект", пуснат през есента от британския бизнемен Ричард Брансън, отбелязва АФП.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg