EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Новини от ДФЗ: Договори за лозя, домати, картофи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новини от ДФЗ: Договори за лозя, домати, картофи

mail12:33 | 14.04.2016прегледи 826 коментарикоментари 0


Държавен фонд „Земеделие“ отправя покана за подписване на договори към одобрените земеделски стопани по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя. Преди дни беше обявено класирането за финансовата 2016 година по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. След извършена проверка и финансова оценка, съгласно разпоредбата на чл. 13 от Наредба 2 от 4 април 2014 г., бяха одобрени 44 проекта. Финансовата помощ на допустимите заявления е на обща стойност 19 983 846 лв., при обявен за 2016 г. бюджет от 20 352 792 лева. Фонд „Земеделие“ от своя страна подписа договорите и изпрати покани до бенефициентите. Дейностите по мярката, за които ще бъдат подпомогнати лозарските стопани, са: засаждане на лозя с права от Националния резерв; презасаждане с или без промяна на местонахождението; изграждане на  системи за капково напояване и изграждане на противоерозионни съоръжения. В срок до два месеца след подписването на договорите кандидатите ще могат да подават заявления за авансово плащане. Припомняме, че в края на януари приключи приемът на заявленията за 2016, 2017 и 2018 година, за които от ЕК са предоставени три отделни бюджета. Националната лозаро-винарска програма е насочена към повишаването на конкурентоспособността на българските лозари и ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 година. Финансирането на мярката е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, като целта е повишаването на конкурентоспособността на българските лозари. Предстои публикуването на класирането на заявленията за 2017 г. и 2018 година след финализиране на извършваните проверки.

Започва процедура за прием на заявления за участие по Схемата за държавна помощ за компенсиране разходи, свързани с изпълнение на мерки по Националнатата програма от мерки за контрол на Доматен миниращ молец - Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera). Документи се приемат до 30 септември 2016 г. в областните дирекции на Фонд „Земеделие”. Общият бюджет по схемата е в размер на 1 млн. лева. Със средствата ще се компенсират разходите на зеленчукопроизводителите за закупуване на продукти  и средства за растителна защита срещу доматения миниращ молец. В срок до 21 октомври кандидатите по схемата трябва да представят отчетни документи за закупените и приложени продукти и средства за растителна защита за контрол на доматения миниращ молец. Срокът за сключване на договорите и за изплащане на помощта е 30 ноември 2016 г.

От 11 април до 13 май 2016 г. земеделските стопани, отглеждащи картофи, могат да подават заявления за участие в Схемата за държавна помощ за компенсиране на разходите на земеделски стопани за закупуване на продукти за растителна защита за контрол на почвени неприятели по картофите. Дейностите са в изпълнение на мерките от Националната програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae).  Финансовият ресурс по схемата е 1 млн. лева. Заявленията се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“. В срок до 20 юни земеделските стопани трябва да представят отчетни документи за закупените и приложени продукти за растителна защита за предотвратяване на разпространението и унищожаване на нашествието от почвени вредители по картофите от сем. Телени червеи. Срокът за сключване на договори и изплащане на помощта е до 15 юли 2016 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1973