EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови разкрития срещу Юнкер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови разкрития срещу Юнкер

mail15:05 | 10.12.2014прегледи 1205 коментарикоментари 0


Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер отново се завърна под светлините на прожекторите, след като стана ясно, че компании като "Дисни", "Майкрософт" и "Коук Индъстрис" са получили необичайно големи данъчни споразумения от Люксембург, когато той е заемал поста на премиер.

Новите разкрития засилват натиска върху Юнкер относно данъчната политика в Люксембург през 19-те години, в които той управлява.

В негова защита говорителят на Европейската комисия Рикардо Кардосо каза, че Юнкер е "посветен и ангажиран със стратегията за преразглеждане на нечестната данъчна конкуренция" чрез Европейския съюз. В интервю, публикувано днес, Юнкер казва, че "силите му са отслабнали" заради скандала. "Субективно казано, няма какво повече да кажа на другите. Обективно погледнато, обаче, силите ми отслабнаха, защото "Люкслийкс" предполага, че съм бил страна в действия, които не покриват основните стандарти за етика и морал", каза той.

Кардосо отхвърли предположенията, че Юнкер може да се оттегли от поста си. "Разбира се, че г-н Юнкер ще продължи да изпълнява задълженията си. Той остава председател, остава и ангажиментът му към работата ми и политическите ръководни принципи", каза говорителят.

Новите документи съдържат "данъчни решения" от високопоставени личности в Люксембург, които "гарантират пред компаниите, че ще получават специално отношение относно действията им за спестяване от данъци". Според тях интернет гигантът "Скайп", собственост на "Майкрософт", и "Уолт Дисни Къмпани" са имали комплексни споразумения за насочване на стотици милиони долари печалба през Люксембург" между 2009 и 2013 г. и са заплащали по-малки данъци. В документите се споменават още канадският космически гигант "Bombardier" и комуникационната компания "Телеком Италия"./АФП


Тагове: Юнкер, атаки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 987