EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови проекти на община Балчик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови проекти на община Балчик

mail08:05 | 11.01.2024прегледи 603 коментарикоментари 0


Кметът на Община Балчик Николай Ангелов каза, че е оптимист не само за 2024 година, но и за следващите, че всяка една ще е по-успешна, отколкото предходната. Както виждате - и бюджети, и програми, а и настроението на хората говори за това, че всяка година ще е по-успешна от предната, каза Ангелов пред медиите.

Той съобщи, че местната администрация е подала два проекта, като и двата са в списъка за финансиране от държавния бюджет за 2024 година.

Единият е за рехабилитацията на общински път с дължина 9130 км, като финансирането е в размер на 6 994 000 лева.

"Големият проект е за пътя Сенокос - Карвуна - Храброво, това е пътят за психиатричната болница. Няколко пъти заявявах, че този път ще бъде направен, когато държавата осигури средствата. За него са нужни около 7 милиона лева", каза кметът. 

Другият проект е на стойност 1,5 млн. лева и е за водопровод и асфалтиране по улица "Приморска" в село Кранево.  

Николай Ангелов коментира още, че тази огромна сума за проекти на общините, която е включена в държавния бюджет за 2024 година, не може да бъде усвоена от тях в рамките само на една година.

"Ние нямаме толкова строителен потенциал. След като ние имаме близо 10 милиона лв. целеви средства само за асфалт, едва ли ще намерим изпълнител, който да изпълни работа за още толкова. Затова може би ще пренасочим средствата към ремонт на кметства, сгради, за да имаме друг тип строителство, за да не товарим едни и същи фирми, тъй като те нямат капацитет да изпълнят толкова много работа. Трябва да е ясно, че тези проекти, които са предвидени за общините, няма как да бъдат изпълнени. Затова сега се заговори, че ще се даде тригодишен срок, тъй като нямаме строителен капацитет за толкова много проекти", допълни кметът.

източник:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg