EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нови правила срещу измамите с емисии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови правила срещу измамите с емисии

mail15:04 | 10.05.2018прегледи 1603 коментарикоментари 0


След скандала с автомобилните емисии (т.нар. дизелгейт) Европейският парламент гласува нови правила за одобрение на превозните средства и тестове за наблюдение на пазара. Това означава, че потребителите ще могат да се доверят, че автомобилите, които купуват отговарят на стандартите за безопасност и опазване на околната среда.

Новият регламент изяснява отговорностите на националните органи за типови одобрения, както и на центровете за проверка и органите за надзор на пазара. Основната му цел е прегледите за безопасност и опазване на околната среда да бъдат по-независими и да се предотвратят конфликти на интереси. Новите правила ще гарантират, че автомобилите по пътищата са чисти и безопасни. 

Всяка държава, членка на ЕС ще трябва да извършва минимален брой прегледи на автомобили всяка година. Европейската комисия също ще има правото да извършва прегледи и проверки, за да се увери в спазването на правилата, да изисква изземване на автомобили и да налага глоби на производителите в размер на до 30 000 евро на всеки неотговаряш на изискванията автомобил.

Новият режим за прегледи ще гарантира, че автомобилите не надвишават границите за емисии през цялостния си период на употреба. Центровете за прегледи ще бъдат проверявани редовно и независимо. Очаква се Регламентът да бъде одобрен и от Съвета на ЕС и новите правила да влязат в сила от 1 септември 2020 г./Активни потребители


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg