EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови правила в Боровец преди сезона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови правила в Боровец преди сезона

mail19:05 | 28.11.2010прегледи 989 коментарикоментари 0


От този сезон на паркиралите неправилно автомобили в Боровец ще бъдат поставяни скоби, глобата е 30 лева, съобщиха за БТА от общинската администрация в Самоков. Новата санкция беше гласувана на последното заседание на Общинския съвет в Самоков, като такава глоба и санкция се въвеждат и в града, но там глобата ще е десет лева. Проблемът с неправилно паркиралите коли беше поставен в началото на месеца на среща с областния управител на Софийска област и експлоатационните дружества, тъй като безразборното паркиране по време на зимния сезон затруднява противопожарните автомобили, линейките, както и снегопочистващата техника.
Още преди началото на зимния сезон в курорта трябва да се създадат места за паркиране, където теренът го позволява, и те трябва да се маркират, са решили още общинските съветници в Самоков.Сезонът 2010/2011 в Боровец ще се открие на 18 декември, като за уикенда тогава от "Бороспорт" осигуряват намаление наполовина на цените на лифткартите. Концесионерът на скипистите е решил през тази година да не прави скъпо и шумно откриване, а да даде по-голяма възможност на всички желаещи да спортуват в планината с по-ниски цени на услугите. Забавленията в детския снежен парк "Борокидс" ще са безплатни.
Инвестициите от "Бороспорт" за предстоящия зимен сезон са за осигуряването на изкуствено заснежаване на скизоните "Ястребец" и "Ситняково". Вече са монтирани нови оръдия за изкуствен сняг, а водоем с вместимост около 30 хил. куб. м подава вода директно към оръдията по трасетата на скипистите, което осигурява идеално заснежаване на над 200-те декара писти.
През летните месеци беше завършена връзката между водоема и Ситняковския дял. С наличното водоподаване се очаква да се осигури снежна покривка и по пистите пред хотел "Рила".Скизоната "Маркуджик" вече е с нова система за снегозадържане. С нейната помощ ще може да се избегне оголването на определени участъци, което досега се причиняваше от силния вятър в тази висока зона.От новия сезон в зоната на лифта "Ястребец експрес" има осигурени 150 нови паркоместа, а вече е реконструиран и пътят от долната станция на Кабинковия лифт до долната станция на лифт "Ястребец експрес".
В Боровец се очакват със седем процента повече българи от предишния сезон, а записалите се досега в планинския курорт от Великобритания са на нивото на миналия сезон, като английските туроператори предвиждат петпроцентен ръст. С 10 на сто се очаква увеличение на посетителите от Русия и от Балканите - една от причините е увеличеният брой на чартърите и откритата директна авиолиния от Екатеринбург. Традиционно пикът на посещаемостта ще е около Коледа и Нова година. Активност се очаква и от по-новите пазари за зимния ни курорт - Полша, Словения, Хърватия и Турция.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg