EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско, Боровец, Пампорово – заплашени от глобалното затопляне

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско, Боровец, Пампорово – заплашени от глобалното затопляне

mail11:13 | 18.01.2010прегледи 815 коментарикоментари 0


Може и да има глобално застудяване в момента, но британците, които притежават или дават под наем апартаменти и вили в ски курорти се притесняват за техните инвестиции поради липса на сняг за дълги периоди от време, пише вестник  Guardian.
Въпреки обилните снеговалежи във Великобритания, Европа и Северна Америка, изследователи от ЮНЕСКО смятат, че резултат на глобалното затопляне през следващите години снегът все повече ще намалява съобразно морското равнище. Това сериозно ще засегне Алпите, където има много ски курорти на не особено голяма надморска височина.
Най-потърпевша може да се окаже Австрия, където до 2050 година се очаква снеговата линия да се покачи с 300 метра, отбелязва изданието.
Много туристически сайтове сега рекламират цени от 21 евро за нощ в хиляди апартаменти, наводнили пазара в българските курорти Банско, Боровец и Пампорово.
Друг - ski-direct.co.uk  предупреждава, че българските курорти са на сравнително ниско морско равнище и статистиката показва, че в началото и края на сезона снегът е недостатъчен, информира още в. Guardian.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg