EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нови обвинения дебнат Ходорковски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови обвинения дебнат Ходорковски

mail17:00 | 24.01.2011прегледи 653 коментарикоментари 0


Руските власти продължават да събират улики срещу сътрудници и колеги на бившия петролен магнат Михаил Ходорковски, които биха могли да станат повод за трети процес срещу него, предаде Ройтерс, като се позова на руско издание.
Ходорковски е в затвора от 2003 г. Миналия месец той беше осъден по нови обвинения, което направи невъзможно неговото освобождаване от затвора най-малко до 2017 г. Преди това Ходорковски беше получил присъда от 7 години по първа серия от обвинения. Втората осъдителна присъда срещу него породи множество международни критики и недоволството на неговите привърженици в Русия.
Днес в. "Комсомолская правда" цитира неназован руски прокурор, който смята, че нови доказателства могат да се появят срещу Ходорковски и партньора му в несъществуващата компания Юкос - Платон Лебедев.
"Засега 18 от колегите на Ходорковски и на Лебедев са в списъка на издирваните. В процеса на тяхното издирване могат да се появят нови доказателства за неразкрити досега престъпления.
Тогава разследващите ще бъдат принудени да повдигнат допълнителни обвинения и да отнесат случая до съда", казва за руското издание неназованият прокурор.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg