EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ходорковски променя инвестиционния климат в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ходорковски променя инвестиционния климат в Русия

mail13:10 | 19.01.2011прегледи 762 коментарикоментари 0


Присъдата по второто дело на бившия шеф на ЮКОС - Михаил Ходорковски, ще доведе до преоценка на рисковете пред чуждестранните инвеститори в страната. Това заяви Аркадий Дворкович, икономически съветник на руския президент, в онлайн интервю с руския сайт Газета.Ru, цитиран от К2Капитал.
По думите на Дворкович, настроенията на инвеститорите ще станат ясно след седмица, по време на големия икономически форум в Давос. „Считам, че при голям част от тях ще възникне сериозният въпрос за оценката на риска за бизнеса в страната,” коментира Дворкович.
Президентският съветник се въздържа от оценка на самото съдебно решение. „Може да разглеждаме по различен начин съдебното решение. Ние никога няма да имаме независим съд, ако не се отнасяме към него като такъв,” коментира още Дворкович.
По неговите думите отливът на капитали от страната ще се съкрати незначително и ще приеме друга форма, което е тревожен признак.
Това изявление е потвърждение на думите на президента Медведев, който оцени инвестиционния климат в Русия като „много лош”. По думите на Дворкович това мнение споделят и инвеститорите в страната.
Според информация на Централната банка отливът на капитали от Русия през 2010 г. възлиза на $38,3 млрд. спрямо $56,9 млрд. 2009 г.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg