EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови мощности в Троян & Видин, Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови мощности в Троян & Видин, Плевен

mail15:16 | 05.06.2015прегледи 2593 коментарикоментари 0


"Калинел" - един от основните доставчици на текстил за дома за магазините на IKEA в цял свят, ще инвестира 6 милиона лева в нова производствена база в Троян. Увеличеният капацитет ще даде възможност на предприятието да отговори на нарасналия брой поръчки и да покрие високите изисквания както на шведската мебелна верига, така и на други задгранични партньори, съобщиха от компанията. Обектът от над 5 хил. кв.м Новата сграда е с площ над 5000 кв. метра, предназначени за производство и административна част.
До няколко месеца във Видин ще заработи ново шивашко предприятие. Инвестицията е на германската компания Slam Group, а единствената му дейност ще бъде производство на мъжки ризи за известни световни марки, съобщи Вяра Манева, която е ръководител на предприятието и представлява в България германските собственици. Предвижда се общата първоначална инвестиция да бъде малко над 2 млн. лв., а работата да започне от юли. Основното финансиране се търси от банкови институции и в момента се преговаря с различни банки в България, обясни Манева.
АЕЦ „Козлодуй“ сключи договор с руската държавна компания ТВЕЛ за доставка на модернизирано ядрено гориво от 2016 г., съобщи изпълнителният директор на централата Димитър Ангелов. В момента тече процедура за лицензиране на подобрения вид уранови касети. Модернизираното гориво е с по-добра конструкция на касетите, с повишена безопасност и ефективност. „ По силата на подписания в края на миналата година договор централата ще пести от доставката на новите касети около 10 млн. лв. годишно, или близо 5% от разходите по това перо. АЕЦ „Козлодуй“ очаква да получи през следващите две години от ТВЕЛ информация при какви търговски условия руската компания ще приема обратно отработеното гориво от 1000-мегаватовите пети и шести блок. Сега тя изгражда нов завод за преработка на такива касети. Българската централа има възможност да изпраща тези касети за преработка и във френската компания „Арева“.
Компанията „Димитров" ООД Плевен ще построи в следващите шест месеца новата си производствена база, която е планирана като копие на „най-модерната шивашка фабрика в света". Става дума за швейцарската Zegna, като българското й копие ще има социален център с клуб, ресторант, фитнес, футболно игрище и басейн. Общият размер на инвестицията в производствено-административният комплекс "Десизо - Мони М3" е в размер на 25 млн. лв. Новият комплекс "Десизо - Мони М3" ще се разположи в терен от 27 хил. кв.м и като цяло се състои от три сгради с обща застроена площ 10 500 кв.м и разгъната - 14 650 кв.м. Производствената сграда е с площ 10 350 кв.м и включва фабрика за обувки, проектирана от италиански специалисти за обувки от високо ниво, и фабрика за шиене на ризи, дело на специалисти на ErmenegildoZegna.
Преките инвестиции, реализирани от Тракия Джам в производствени мощности на Тракия Глас България, са надхвърлили 450 млн. евро. С най-новата инвестиция е реализарана втора линия за флоатно стъкло с годишен капацитет 230 000 т. Това бе съобщено по време на посещение на българските депутати от Европейския парламент Андрей Ковачев и Владимир Уручев в завода за производство на плоско стъкло в Търговище. В производствените съоръжения на Тракия Глас България са наети пряко 1750 души. Общият брой на заетите в други области като почистване, поддържане на зелените площи, кетъринг, управление на сгради и транспорт достига 600, като непряко са заети 1300 души.
Източници: Money.bg, IndustryInfo.bg, Преса, Капитал

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg