EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови инвестиции на Аурубис България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови инвестиции на Аурубис България

mail13:00 | 26.09.2014прегледи 1097 коментарикоментари 0


През последните години "Аурубис България" е инвестирала 500 млн. евро в България, от тях 100 млн. евро са насочени в опазване на околната среда, съобщи новият изпълнителен директор на компанията Тим Курт.Сред текущите инвестиционни проекти на дружеството в страната са изграждането на нов комин към производството на сярна киселина и новата газоочистка. Тези проекти са част от проекта "Аурубис 2014" на обща стойност 44,2 млн. евро. През ноември ще приключи проектът за пречиствателна станция за дъждовни води. Предвижда се също и надграждане на хвостохранилището. Близо 50 млн.евро ще струва ремонтът на завода, който ще се осъществи през април 2016 година. Тим Курт отбеляза, че дружеството продължава да изпитва затруднения свързани с изпълнението на инвестиционните проекти на компанията, заради административните процедури.
Според прогнози на компанията през 2015 г. цената на медта се очаква да се запази на настоящите нива, нивото на развитие на металургията ще продължи да е по-ниско спрямо необходимостта от снабдяване с мед. Предизвикателствата са свързани с рециклирането и пазара на сярна киселина. Продължаваме да очакваме, че нашият износ ще се запази над 90 на сто, допълни Тим Курт.

Цената на електроенергията, разходите свързани със заетостта и логистиката продължават да са сред основните предизвикателства пред "Аурубис България", съобщи още Тим Курт. От дружеството разчитат занапред на очаквани цени на електроенергията, прозрачни структури и надеждни процеси. Около 20 на сто от разходите ни са свързани с електроенергията и за нас е важно да имаме очаквана и предвидима цена, за да се знае предварително по отношение на планирането на бюджета и бъдещите инвестиции, каза Тим Курт.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg