EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нови инвестиции в офиси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови инвестиции в офиси

mail16:30 | 15.12.2014прегледи 640 коментарикоментари 0


През 2015 г. ще започне нова вълна от инвестиции в офис и жилищни проекти в България според консултантската фирма Forton.
Растежът в търсенето на имоти ще се разпростре извън София, първоначално в Пловдив, Варна и Бургас, а за индустриални площи – и в по-малки градове с традиции в промишлеността.
Ще продължат процесите на преструктуриране и оптимизация на пазара на търговски площи. Търсенето ще се насочи към пазари, на които големите модни вериги и търговци на обувки не присъстват.
В момент, в който възможностите за експанзия на търговците в страната намаляват, в Македония търговските площи ще бъдат най-динамично развиващият се пазар, най-вече заради новото строителство. Облекчаването на регулациите на бизнеса и благоприятните данъчни условия правят страната привлекателна за чуждестранни инвеститори, особено за ИТ и аутсорсинг компании. Междувременно големите корпоративни наематели ще поддържат търсенето на офиси в Скопие високо.
ИТ и аутсорсинг индустрията, от една страна, и търговията на дребно, от друга, претърпяха съществено развитие през 2014 г. Вследствие от концентрацията им в тесен кръг от локации очакваме развитие както в посока следващите по размер градове, така и в съседни страни, които предлагат добри условия за бизнес. Виждаме Македония като логична стъпка за български търговски вериги и международните доставчици на аутсорсинг услуги, които вече работят в повече от една локация в България, казва Михаела Лашова, изпълнителен директор в агенцията.

Засиленият интерес към офис сгради вече води до рестартирането на проекти, които до момента са били замразени. Изграждането на „СПС тауър“, офис сграда с 10 хил. кв.м отдаваема площ до „България мол“, беше възобновено след придобиването й от нов инвеститор. Тя ще бъде завършена в първата половина на 2015 г. като отговор на силното търсене на висококачествени площи. Станимира Пашова уточни: „Както прогнозирахме по-рано тази година, проекти, които дълго време са били в застой, след като са били завършени, вече намират своите ключови ползватели: XS Tower, Q Center и в последните седмици – „Бенчмарк бизнес център“ на бул. „Цариградско шосе“, добави тя.
Очаква се търсенето на офиси да даде тласък и на новото строителство извън София. „Пловдив, Варна и Бургас разполагат с човешки ресурс за изнесени центрове за обслужване на клиенти и за момента ограничено предлагане на площи, където да се настанят компаниите“, посочи Станимира Пашова.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903