EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови инвеститори в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови инвеститори в Бургас

mail13:05 | 07.06.2022прегледи 902 коментарикоментари 0


Още три компании ще изградят нови модерни предприятия в Бургас. Базите на "Тивекс" ООД и "Рожен 1" ООД, планират да разкрият над 100 работни места. Информацията е от община Бургас.
 
Проектът на фирма "Тивекс" ООД е за изграждане на производствено - складова база и разширяване на производствения капацитет. Инвестицията се реализира върху терен от 5000 кв. м, а стойността ѝ е 4 000 000 лв. В новата база на "Тивекс" ще работят 36 души. Вече е доставено част от високотехнологичното оборудване за изработка и дообработка на меки и металопластични уплътнения, изделия от технически пластмаси, метални детайли и възли. 

Кметът на Бургас и управителят на фирмата Николай Туджаров вече са обсъдили възможности за стажове на гимназисти от Техникума по механоелектротехника и електроника, които да се обучават за работа в компанията.
 
Складово-логистичната база на фирма "Рожен 1" ООД се изгражда в непосредствена близост, на територия от 15 дка. Теренът е закупен на търг от общинското дружество "Хляб и хлебни изделия" ЕООД. Инвестицията е в размер на 5 000 000 лв., а в базата ще работят над 80 души.
 
Община Бургас има готовност да започне ремонт на довеждащата инфраструктура, обслужваща тези два имота. За целта е осигурено финансиране в размер на 817 000 лв. през Министерството на икономиката, тъй като проектът на "Тивекс" е сертифициран като инвестиция клас А.
 
 Пред финал е и изграждането на предприятието за производство на опаковки за хранително-вкусовата промишленост на "Сидоренко Фудтех" ЕООД и "Сидоинвест" ЕООД. Новата база е съставена от производствени халета, складова и офисна част. Строително - монтажните дейности приключиха, доставено е част от високотехнологично оборудване за производството на опаковки на хранителни продукти, което е изцяло роботизирано. В процес на въвеждане е специализиран софтуер за продажби и управление на складови наличности. Проектът също е със сертификат от Българската агенция за инвестиции, а размерът на инвестицията е над 10 милиона лева.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg