EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови земеделски кредити на ПроКредит Банк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови земеделски кредити на ПроКредит Банк

mail13:10 | 15.02.2011прегледи 1390 коментарикоментари 1


Успоредно с подготовката по откриването на новия земеделски сезон, ПроКредит Банк стартира кампания за финансиране на агро производители. Банката предлага специализирани кредити за земеделски производители до 150 000 лв. за инвестиционни цели или оборотни средства за закупуване на горива, торове, семена, препарати и др.
Лихвеният процент по земеделските кредити на ПроКредит Банк се определя на база сумата на кредита, срока му и обезпечението. Лихвата за кредити над 10 000 евро е плаваща, като се формира от съответния индекс в зависимост от валутата на кредита (в лева – SOFIBOR, в евро – EURIBOR) и надбавка. Всеки стопанин сам избира начина, по който да обслужва своя кредит. Банката предлага възможност за изплащане на равни месечни вноски или по погасителен план, съобразен със сезонния характер на дейността му.
Земеделските кредити на ПроКредит Банк са предназначени за малки и средни регистрирани земеделски производители или търговски предприятия, занимаващи се с производство на земеделска продукция, селскостопански дейности или услуги. Необходимо е производителите да имат поне една стопанска година опит в областта на земеделието. Фермерите могат да кандидатстват за кредит само срещу лична карта и код по БУЛСТАТ/ЕИК.
Освен специализираните агро кредити, ПроКредит Банк предлага на земеделските производители възможност и за по-гъвкави финансови решения като бизнес овърдрафт и кредитна линия. С използването на тези продукти, те имат възможност до всяко време да разполагат с предварително договорени средства и да заплащат лихва само върху усвоената част от главницата. Бизнес овърдрафтът и кредитната линия фермерите могат да подновят до 5 години.
 


 
Коментари
 
Желязко Георгиев - 11-09-2012 г. 03:30:12

Съжалявам да го "кажа", но тази статия няма нищо общо с реалността. Беше ми отказан земеделски кредит за 50 000 лв. при положение, че предоставих над 300% обезпечение на кредита, както и годишен доход покриващ два пъти исканата сума, нямам невърнат или закъснял заем в други банки. Кредитния "специалист" на "банката" ми заяви: "За съжаление, няма да можем да ви финансираме на този етап." Просто губят времето на хората. Явно за да отпуснат 50 000 лв. трябва да имате 500 000 лв. или знам ли... ?! а може би и те незнаят.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg