EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови заводи в района на Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови заводи в района на Пловдив

mail13:15 | 23.12.2021прегледи 1128 коментарикоментари 0


Пловдив и регионът и през 2021 година затвърдиха позицията си на високотехнологичен промишлен център. През април с първата копка на най-големия на Балканите високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади. Той се строи в сeло Радиново, в индустриална зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона.

Размерът на инвестицията възлиза на близо 40 млн. лв. Инвестиционният проект се реализира от „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява „Профилинк“ ООД. Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД. Заявка за нова мащабна инвестиция в размер на 260 млн. лв. направи КЦМ.

Фокусът на дружеството е върху проект „Технологично интегриране на КЦМ“ /ТИК/, който включва разширение, реконструкция и модернизация, както и изменение на съществуващите производствени мощности.

Производителят на велосипеди „Макском“ и австрийската компания Pierer Group подписаха договор за съвместна дейност. Джойнтвенчър компанията се регистрира в България под името „Pierer & Maxcom Mobility“.

Партньорите ще изграждат нов завод за електрически велосипеди в индустриална зона „Марица“. Инвестицията в новия завод ще е над 60 милиона лева, разпределени поравно между съдружниците. BTL Industries започна строеж на нов завод в Пловдив, в който ще се инвестират над 20 млн. лв. 

Източник: Марица


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg