EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови директори на БФБ от 20 януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови директори на БФБ от 20 януари

mail11:06 | 29.12.2009прегледи 719 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Симеон Дянков е предложил предсрочно прекратяване на мандата на всички досегашни членове на Съвета на директорите на БФБ-София и освобождаването им от длъжност.
Това показват допълнителните въпроси, предложени за гласуване в покана за общото събрание на БФБ-София, насрочено за 20 януари 2009.
Проектът за решение е да бъде прекратен предсрочно мандата на Бистра Илкова, Виктор Папазов, Андрей Пръмов, Тодор Брешков, Иван Такев, Асен Ягодин и Людмила Елкова.
Като т. 2 от новите предложения е включено решението за избор на нов съвет на директорите, в който влизат: Иван Такев, Асен Ягодин, Петко Шишков, Любомир Бояджиев и Васил Големански.
Това означава, че Иван Такев и Асен Ягодин от предишния съвет на директорите на БФБ-София ще запазят постовете си. В поканата за общото събрание е заложен новия съвет на директорите на БФБ-София да бъде избран с мандат от 5 години.
В новия Съвет на директорите не фигурира Пламен Дерменджиев, чието предложение от Симеон Дянков беше записано като точка 1 в дневния ред на общото събрание и която разбуни духовете на капиталовия пазар в средата на декември.
В съвета на директорите на борсата ще влезе председателя на БАЛИП (Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници), Любомир Бояджиев, който е и сред собствениците на ИП БенчМарк Финанс АД. Инвестиционните посредници се опитват още от миналата година да сложат свой човек в съвета на директорите на борсата, но до този момент опитите им бяха неуспешни.
Новата стара изненада в съвета на директорите на борсата е и Васил Големански. Инвеститорите го познават като дългогодишен служител на Централен депозитар на позицията директор на отдел Информационни технологии.
В съвета на директорите на БФБ-София ще влезе и Петко Шишков, който е бил главен редактор на в. Капитал.

 

Източник:Infostock.bg


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159