EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Новата административна столица на Египет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новата административна столица на Египет

mail13:06 | 29.06.2022прегледи 1029 коментарикоментари 0


Над седемдесет процента от първата фаза на изграждането на новата административна столица на Египет са завършени, съобщи правителствената пресслужба, цитирана от в. "Ал Ахрам". 

Около 98 процента е степента на завършеност на правителствения квартал, който включва десет министерски комплекса, предназначени за 34 министерства, правителствената сграда и сградата на парламента. 

Завършени са 60 процента от бизнес квартала, в който се изграждат двадесет небостъргача. Сред тях е близо 400-метрова кула, планирана да бъде най-високата сграда в Африка. Изпълнител е Китайската държавна строителна и инженерна корпорация (China State Construction Engineering Corporation) - една от най-големите строителни компании в света, в сътрудничество с египетското Министерство на жилищното строителство и населените места. 

Напълно завършени са Спортният град, Олимпийското градче, Градът на знанието, Градът на изкуството и културата, Новата опера, главната болница, редица училища и частни университети. 

Строителството на бъдещата административна столица на Египет започна през 2015 г. Тя се намира на 60 километра източно от Кайро, като общата й площ е 700 квадратни километра. 

В новия град се очаква да живеят около 6,5 милиона души. Една от транспортните връзки с Голямо Кайро ще бъде първият в страната еднорелсов влак. Целта на проекта е да се облекчи трафикът в многомилионния мегаполис./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg