EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова цена на водката в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова цена на водката в Русия

mail12:21 | 01.01.2010прегледи 833 коментарикоментари 0


От днес влиза в сила минимална цена на дребно на водката в Русия, съобщават руски медии.От началото на новата година влиза в сила заповедта на Федералната служба за регулиране на алкохолния пазар(Росалкогольрегулирование), според която се определя минимална цена на дребно от 89 рубли за 0,5 литра водка, е посочено в сайта на организацията.
За бутилки с друг обем цената ще се изчислява пропорционално.
При неспазване на постановената минимална продажна цена лицензът на провинилите се търговци ще бъде прекратяван, а след две или три нарушения - може да бъде отнет, информира Газета.ру в края на миналия месец.
Правителството се надява, че по този начин производството и продажбата на нелегална водка ще бъде спряно - ако незаконната продукция не може да бъде продавана по-евтино от легалната, то потребителите би трябвало да изберат качествената водка.
"Това е добра новина. По-рано не можехме да се конкурираме с нелегалните производители, тъй като те можеха да си позволят да продават водка за 40 рубли, докато нашата струва поне 100 рубли", отбелязва Кайрат Жангозин, заместник-генерален директор на компанията Руский алкохол. 
Според Росстат през 2008 г. в страната са били продадени 176 милиона декалитра от 40-градусовата напитка (един декалитър е равен на 10 литра - бел. ред.), като обемът на законната продукция е едва около 120 милиона декалитра, уточнява сайтът oryol.ru.
Някои експерти обаче се съмняват в ефективността на тази мярка. Според пазарния анализатор Вадим Дробиз мнозинството руски потребители не биха платили повече от 50 рубли за половин литър водка, отбелязва електронното издание./БТА/


 


Тагове: цена, водка, Русия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg