EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нова услуга от ЦГМ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова услуга от ЦГМ

mail11:08 | 08.10.2021прегледи 1003 коментарикоментари 0


Центърът за градска мобилност въвежда нова услуга с мобилното приложение Sofia Plus за бързо заплащане и освобождаване при поставяне на "скоба" на автомобил, съобщиха от ЦГМ.
Приложението се изтегля безплатно и изисква еднократна регистрация. Чрез него ще може дистанционно с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на задържания автомобил. По този начин отпада необходимостта да се заявява освобождаване от "скоба" по телефона до Информационния център на дружеството, което досега беше единствената опция. Няма да има нужда водачът да стои до автомобила и да се чака мобилния екип на ЦГМ. Веднага след отстраняване на "скобата", той ще получава SMS, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.
Чрез Sofia Plus може да се плати таксата за освобождаване от "скоба" на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина. Достатъчно е да се въведе номера и данните на банковата карта. Системата използва латиница и работи, както с Android, така и iOS.

Новата услуга ще спести време на гражданите, както и ще намали преките контакти между водачите и екипите на ЦГМ в условия на КОВИД-19. Това ще улесни и комуникацията на гражданите, които имат слухов дефицит.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg